Modulair denken is voor ons een must!

Afgelopen week ben ik begonnen met het uiteenzetten van onze visie. Ik heb geprobeerd duidelijk te maken dat het vandaag de dag niet meer noodzakelijk is om een grote organisatie op te zetten met heel veel kantoorruimte, bakken met lease wagens, diverse departementen met heel veel functies met Engelstalige titels, om het maar interessanter te […]

Afgelopen week ben ik begonnen met het uiteenzetten van onze visie. Ik heb geprobeerd duidelijk te maken dat het vandaag de dag niet meer noodzakelijk is om een grote organisatie op te zetten met heel veel kantoorruimte, bakken met lease wagens, diverse departementen met heel veel functies met Engelstalige titels, om het maar interessanter te maken. Nee wij niet en opmakend uit de vele reacties, staan wij niet alleen! Wij maken gebruik van de technieken en de netwerken die tot onze beschikking staan. Maar om die te kunnen gebruiken, aan te sturen en te managen moet het wel duidelijk zijn waar je als bedrijf met je producten naar toe wilt. Daarom vandaag “modulair denken is voor ons een must!”, deel 2 van onze visie.

Hoe mooi kan het zijn dat wat je aanschaft je dan helemaal naar je eigen hand kan zetten. Zelf een kast samenstellen of ontwerpen, die dan de volgende dag wordt afgeleverd en in elkaar wordt gezet. Een auto helemaal zelf samenstellen voorzien van een motor van Ferrari, casco van een Renault en de wielophanging van Mercedes, om maar wat geks te noemen. Natuurlijk je kan je eigen Playlist van maken, in de Cloud plaatsen om hem overal te kunnen beluisteren. Alle muziek van je favoriete artiest in jouw volgorde. Wat helemaal geweldig zou zijn als jij muziek van jouw favoriete artiest of band speciaal in jouw sfeer zou kunnen laten spelen, helemaal speciaal voor jou.

Toekomstmuziek? Nee dat is nou wat wij bedoelen met slim, behendig, flexibel en snel. Wij zijn daar al een hele tijd serieus mee bezig. Softwareproducten die modulair zijn opgebouwd.

De basCode 2.0, volledig modulair!

Al onze software heeft als basis de basCode, een PHP Framework. Een zeer stabiele omgeving die al meer dan 10 jaar prima en vertrouwd zijn werk doet voor al onze softwaretoepassingen. Op dit moment wordt er vreselijk hard gewerkt aan een nieuw framework, namelijk basCode 2.0. Met dit framework dienen we onze volgende grote doel te halen, namelijk modulair opgebouwde software. Binnen dit framework kunnen we heel gemakkelijk klantgericht maatwerk integreren, aansluitingen creëren met diverse derde partijen, waarmee je als klant zelf bepaald welke je wel of niet wil laten installeren. Eigenlijk kan je met de basCode 2.0 als basis vanaf volgend jaar je eigen software indelen en samenstellen.

Groeiend aantal toepassingen

Omdat we met steeds meer nieuwe toepassingen te maken krijgen die we moeten inpassen binnen onze software hebben we besloten om dit modulair aan te pakken. Want niet iedere nieuwe toepassing is voor iedereen geschikt of gewenst. Daarom kan iedereen dadelijk zelf beslissen of de toepassing gewenst is. Zo ja, dan wordt deze geïnstalleerd.

Afgestemd op de behoefte!

Zonder de softwarepakketten gigantisch groot en uitgebreid te maken en daarbij ook dat de gebruikersinterface steeds ingewikkelder wordt, hebben wij voor deze opzet gekozen. Dit past helemaal binnen onze visie en doelen. Het voordeel voor de klant is dat je een softwarepakket krijg dat helemaal afgestemd is op de behoefte en dat de licentiekosten ook veel meer in verhouding komen, omdat je betaalt voor wat je krijgt en niet voor wat je vooral niet gebruikt.

De komende maanden zullen we iedereen op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen rondom de basCode 2.0.

Bas Meuwsen
Founder & CEO TEF Beheer BV

Laten we eens kennis
maken?