De hele wereld over via de …

Datapools!

Automatisering zorgt voor groei?

Datapools! Wat is het nut ?

Een datapool moet u zien als een verzamelbak van alle productdata waar de hele keten gebruik van kan maken. In Nederland hebben we een aantal gespecialiseerde datapools voor productdata in verschillende branches; De bouw- en installatiesector, gereedschappen, voedingsmiddelen, consumentenelektronica enz.

Hoe werkt dat dan?

Eigenlijk heel simpel, een producent levert zijn productdata aan een datapool aan. Denk hierbij aan product afmetingen, specificaties, afbeeldingen enz. Een winkel of groothandel haalt deze op uit de datapool, en verrijkt deze productdata met hun eigen prijzen, verpakkingsinformatie en omschrijvingen. Nadat zij deze informatie hebben verrijkt kunnen zij deze productdata plaatsen op de webshop of website maar ook weer terugsturen naar een datapool.

Op de datapool voorzien zij deze informatie weer van klant specifieke prijzen waardoor eindgebruikers exact de juiste productdata en prijzen kunnen ophalen en gebruiken in hun calculatie- of boekhoudprogramma.

2ba

TEF Digitaal is partner van 2ba. 2BA is dé neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Producenten, importeurs, groothandels maar ook installateurs kunnen terecht bij 2BA om informatie met de centrale database uit te wisselen. Vanuit PARTS-PIM kunnen producenten, importeurs en groothandels hoogwaardige productdata aan 2ba verzenden en ophalen voor eigen gebruik. Voor de uitwisseling van deze berichten maken TEF Digitaal en 2ba gebruik van de standaarden van Ketenstandaard; ETIM voor het classificeren van producten en SALES voor het uniform uitwisselen van productdata.

Wij vertellen u graag meer over Datapools in een persoonlijk gesprek.
Maak geheel vrijblijvend een afspraak met ons, klik hier!

Datapool

TEF Digitaal is partner van:

Meer weten?

Wij begrijpen dat u vragen heeft!
Laten we dan een afspraak maken! Wij zullen alles rustig en duidelijk uitleggen en het belangrijkste, laten zien wat onze software allemaal kan betekenen in uw situatie.

Nieuwsbrief

Blijf via onze nieuwsbrief op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen van TEF Digitaal, eCompleet B2B en alle PARTS componenten. Schrijf u nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.